English quiz. Friday 19th December

¡Muchas gracias a todos por vuestra participación!

English quiz. Friday 19th December

11-Which Top Cat character wears a white jacket?

 Solución: Benny the Ball

GANADORES DE LOS SORTEOS (tras las vacaciones os informaremos de los premios):

Friday 5th December.

1-How many great-granddaughters does Queen Elizabeth II have?

Solution: She has three great-granddaughters

Received answers

23

Correct answers

10

Winner:

MARÍA JOSÉ POSADAS MAZÓN (Taller 4)

Monday 8th December.

2-Where can you win a cheese by running down a hill?

Solution: at Copper’s Hill in Brockworth, Gloucester

Received answers

13

Correct answers

12

Winner:

SILVIA MOLLEDA CAMPUZANO    (Básico 2)

Tuesday 9th December.

3- What is the capital of the smallest state in the United States?

Solution: Providence (capital of Rhode Island)

Received answers

22

Correct answers

19

Winner:

MARIA FRANCISCA POO COS (taller 2)

Wednesday 10th December.

4- Which character from a famous book could believe six impossible things before breakfast?

Solution: The White Queen (from Alice in Wonderland  books)

Received answers

16

Correct answers

11

Winner:

MARIELA IGLESIAS GARCÍA     (Taller 4)

Thursday 11th December.

5- Who appears on a one-dollar note?

Solution: George Washington appears on the current one-dollar note

Received answers

23

Correct answers

22

Winner:

ROSA MEDINA FUENTES     (Taller 4)

Friday 12th December.

6- Which British writer appeared as a young teenager in a film by Alexander Mackendrick?

Solution: Martin Amis (in the film High wind in Jamaica)

Received answers

13

Correct answers

9

Winner:

TOMÁS  MEDINA GÓMEZ     (That’s English Int.1)

Monday 15th December.

7- In which country does Santa Claus put naughty children in a sack and take them to Spain?

Solution: The Netherlands

Received answers

17

Correct answers

15

Winner:

MARIÁN ECHEVARRÍA MAZÓN (That’s English A2)

Tuesday 16th December.

8- Which historical event does the rhyme “remember, remember the fifth of November” commemorate?

Solution: The failed Gunpowder plot,  commanded by  the catholic Guy Fawkes,  to blow up the English parliament and kill the Protestant king in 1605

Received answers

19

Correct answers

14

Winner:

MARÍA JESÚS RODRÍGUEZ BARQUÍN (Conversación jueves)

Wednesday 17th December.

9- Where and when did the father of the first “computer programmer” die?

Solution: Greece, 1824 (he was  the famous poet Lord Byron, father of mathematician Ada Lovelace Byron, considered as the first computer programmer)

Received answers

16

Correct answers

Only 4!

(You didn’t read the question carefully!)

Winner:

LUIS VELASCO GRACIA (Básico 2)

Thursday 18th December.

10- Which of these authors was a woman?1- George Bernard Shaw 2-George Orwell  3-George Eliot

Solution: George Eliot

Received answers

15

Correct answers

15

Winner:

FLORINDA  RODRÍGUEZ GUTIÉRREZ  (Conversación jueves)

Friday 19th December.

11- Which Top Cat character wears a white jacket?

Solution: Benny the Ball (
Benito)

Received answers

14

Correct answers

13

Winner:

 CATY HERNÁNDEZ GUTIÉRREZ
(Taller 4, Conv.)